Hlavní obsah

Blogger napálil Castrova syna, vydával se za mladou novinářku

Kubánskému bloggerovi žijícímu v americkém Miami se podvodem podařilo navázat vztah se synem bývalého kubánského vůdce Fidela Castra. Na internetu se vydával za ženu. Britská BBC k tomu poznamenala, že muž se chtěl Castrovým, k nimž by se jinak neměl šanci dostat, pomstít za svůj osud i úděl lidí vězněných na Kubě.

Foto: Profimedia.cz

Antonio Castro zdědil po otci slabost pro doutníky i pro mladé ženy.

Článek

Luis Dominguez se prostřednictvím internetu seznámil se čtyřicetiletým Antoniem Castrem. Využil jeho údajné slabosti pro mladé ženy a pro sport. Na internetu se vydával za 27letou kolumbijskou sportovní novinářku Claudii. "Claudia" si s Castrem dopisovala asi osm měsíců. Svěřil se "jí" s podrobnostmi svého každodenního života na Kubě a popisoval "jí" své cesty po světě se strýčkem Raúlem, kubánským prezidentem. Žádná státní tajemství prý však neprozradil.

Nicméně Dominguez tvrdí, že svého cíle dosáhl, protože veřejnosti přinesl informace o tom, jak opulentní život Castrovi vedou. Lidé na komunistické Kubě jsou přitom vesměs chudí.

Dominguez fotografie a záznamy z chatu s Castrem umístil na svém chatu. Za svůj podvod se omlouvat nehodlá. "Jsem Kubánec a kubánský Američan a do své země jsem se nemohl vrátit od roku 1971, kdy jsem ji opustil," říká. "Používám veškeré prostředky k tomu, abych se těmto lidem pomstil," vysvětluje a dodává, že na Kubě jsou lidé bezdůvodně posíláni do vězení a že jejich práva jsou porušována. Dominguez alias Claudia proto nevidí důvod, proč by představitelům komunistického státu nemohl udělat to samé.

Kubánské úřady se k rozhovorům, které blogger s mladým Castrem vedl, zatím nevyjádřily, ani je nepotvrdily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám