Hlavní obsah

Bolek Polívka: Na podzim už zase budu holobrádek

– Praha

Velký prošedivělý plnovous herci Bolkovi Polívkovi, který oslaví v červenci šedesátku, rozhodně mládí nepřidává. Zatím ho má kvůli rolím. To se má ale na podzim změnit. „Nejdříve jsem si musel nechat narůst vousy kvůli polskému filmu, ve kterém jsem hrál českého intelektuála,“ upřesnil Polívka.

Článek

Role intelektuála nebyla jediná, kvůli které se nesměl populární herec holit. „Pak jsem musel být vousatý zase kvůli roli rabína. A teď musím mít vous, protože budu představovat ve Veselých paničkách windsorských na Pražském hradě prostopášného rytíře Falstaffa.“

Ovšem i Bolek Polívka si je vědom, že vousy mu léta přidávají.

„Už je nosím rok a půl a musím se přiznat, že se to ani mé ženě Marcelce vůbec nelíbí. Říká mi, že žije najednou s cizím člověkem, že byla zvyklá na moje ´holobradství´. Takže po Falstaffovi půjdou vousy dolů. Musí,“ říká rezolutně.

Bolek Polívka se stane hvězdou letošních Letních shakespearovských slavností na Pražském hradě. Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela, ve kterých hraje hlavní roli, jsou už téměř vyprodané.

„Mně se na Falstaffovi nejvíc líbí, že je to člověk, který má radost i z proher,“ tvrdí herec. „To se tak zdá, že mám jenom úspěchy a žádné prohry. Každý máme tu svou životní sinusoidu. Samozřejmě, že bych také ve svém životě našel nějaké ty propady. Ale jako ten Falstaff beru prohry i jako úspěchy,“ dodal Polívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám