Hlavní obsah

Topolánek stejně nepřijede, vilu asi prodám, žertoval drsně Berlusconi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi nanovo dokázal, že se umí povznést nad věci, které by jiného politika srazily na kolena. V úterý si zažertoval kolem skandálních snímků zachycujících nevázanou atmosféru v jeho vile na Sardinii, a to včetně nahého, údajně českého expremiéra Mirka Topolánka.

Článek

Aféru kolem fotografií, na nichž jsou vidět spoře odění návštěvníci honosného sardinského sídla, Berlusconi vtipně komentoval výrokem, že by bylo nejlepší vilu prodat, protože Topolánek ho tam už stejně asi nikdy nenavštíví.

Několik snímků pocházejících z léta 2008, kdy v Berlusconiho vile Certosa pobýval na dovolené i český expremiér, zveřejnil minulý pátek španělský deník El País. Záležitost vyvolala pozornost v řadě dalších evropských zemí. [celá zpráva]

"Po tom všem, k čemu došlo, bych měl vilu prodat a všichni bychom měli klid. Topolánek už tam stejně na dovolenou nepřijede," prohlásil se smíchem Berlusconi, kterého citoval dnešní italský tisk.

Topolánek už před několika dny označil týdenní pobyt ve vile, kam přijel se svojí přítelkyní Lucií Talmanovou a dalšími představiteli české politiky na Berlusconiho pozvání, za "velký omyl".

Teď je v Itálii k mání i znělka do mobilního telefonu, kde se o Topolánkovi zpívá. Hlas v lísni zpívá o  "bella topolona", tedy "krásná megamyši", což je v italštině třeba chápat jako ekvivalent k nádherné "kočce". V parafrázi se ale místo "bella topolona" objevuje výraz "bello Topolanek". [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám