Hlavní obsah

Angličanka porodila tak rychle, že dítě vyklouzlo nohavicí u kalhot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Nastávající matka Katherine Allanová (23) z Liverpoolu měla před porodem pravidelné stahy, ale porodní asistentka jí po telefonu řekla, že jsou ještě příliš nepravidelné a dítě se nenarodí dříve než za pár hodin. K jejímu ohromnému překvapení ale už po chvilce chození po pokoji vyklouzla malá Hannah nohavicí na podlahu.

Foto: Profimedia.cz

Dítě se narodilo zcela zdravé. Ilustrační foto

Článek

Přestože Hannah vážila nezanedbatelných 3,7 kilogramu, proklouzla své matce nohavicí šedých sportovních kalhot. Otec  Alan dceru zachytil, když na podlaze klouzala stále připojená k matce pupeční šňurou dál. Celý porod proběhl tak rychle, že Katherine prý necítila žádnou bolest.

Nyní již trojnásobná matka, která má pětiletého syna Bena a tříletého Michaela, uvedla, že její předchozí porody trvaly až 12 hodin.

"Jen jsem sešla ze schodů, když jsem ucítila velmi silné nutkání tlačit. Najednou mi odešla voda a roztekla se po koberci přes celou halu. Byla jsem naprosto šokovaná a Alan docela legračně zezelenal. Naštěstí ale rychle reagoval a chytil Hannah, když klouzala na podlahu," uvedla Allanová, která poprvé rodila už v 18 letech.

Doporučuje chození při stazích

"Byl to dost zvláštní pocit, vidět ten malý uzlíček, jak proklouzává nohavicí, a uvědomit si, že je to moje dcera. Moje ostatní porody tak lehké nebyly. Rozhodně bych ale všem rodičkám doporučila při stazích chodit," řekla trojnásobná matka reportérům Daily Mail.

Matka jednala instinktivně, zabalila Hannah do ručníku, posadila se na schody a počkala na ambulanci. Pupeční šňůra jí ještě pořád vedla nohavicí k dceři. Porodní asistentka a paramedici čerstvou maminku vyšetřili a usoudili, že ani nemusí do nemocnice, pouze jí doporučili dlouhý spánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám