Hlavní obsah

Těhotný muž Thomas Beatie porodil druhé dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Američan Thomas Beatie v úterý porodil druhé dítě, zdravého chlapečka. Porod proběhl přirozeně a bez komplikací. Beatie se narodil fyzicky jako žena, jenže protože měl duši muže, rozhodl se jako transsexuál získat pomocí operace i patřičné tělo, ženské reprodukční orgány si však ponechal. Jako těhotný muž poprvé šokoval svět už loni.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Beatie (napravo) se svou ženou

Článek

Pohlaví Beatiemu úředně sice v osobních dokumentech změnili, takže se mohl oženit, jenže metamorfóza ve fyzického muže neproběhla zcela. Beatiemu tak zůstaly funkční vaječníky a děloha. A tak když nemohla otěhotnět jeho manželka, rozhodl se odnosit děti sám.

Beatie prodělal porod poprvé loni v červenci, kdy přivedl na svět zdravou holčičku. S manželkou Nancy se ale rozhodli počít znova a podařilo se jim to loni v září.

Po devíti měsících pětatřicetiletý Thomas rodil podruhé, chlapeček je podle tiskového mluvčího zdravý.

"Přišel na svět přirozeným způsobem,“ uvedl pro televizi ABC zástupce Beatieho. Kojit miminko bude manželka Nancy, jež takto krmila i jejich prvorozenou dcerku Susan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám