Hlavní obsah

Třiadvacetiletý farmář vyhrál v loterii 4,5 miliardy korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Třiadvacetiletý farmář s typickým kovbojským kloboukem Neil Wanless už nebude nikdy žít jako dřív. Když si koncem minulého měsíce koupil los loterie Powerball, tak pravděpodobně nečekal, že zbohatne o neuvěřitelných 232 miliónů dolarů (4,42 miliardy korun). Mrzet ho však jedna věc může, zdaněním výhry přijde zhruba o její dvě třetiny.

Článek

Mladý muž si připsal jednu z nejvyšších výher v historii USA. A že mu přijde extrémně vhod. V poslední době totiž už neměl peníze ani na zaplacení daní a hrozilo mu, že přijde i o bydlení.  Neil Wanless žije se svými rodiči nedaleko města Mission v Jižní Dakotě a vítězný tiket zakoupil ve městě, kam jel zakoupit stravu pro domácí zvířectvo.

Obrovskou výhru si přišel Wanless vyzvednou stylově, s typickým černým kovbojským kloboukem a suverénním úsměvem na tváři.

"Chtěl bych poděkovat Bohu, za to, že mu dal tuto příležitost a požehnal mi tímto obrovským způsobem. Takovou šanci opravdu nepromrhám," uvedl Wanless, který neplánuje zanechat farmaření a starání se o dobytek, pouze chce začít podnikat ve větším měřítku.

Výherce se podivoval nad jediným, po zdanění mu totiž z výhry zbylo "pouhých" 88,5 miliónů dolarů, tedy necelých 1,7 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám