Hlavní obsah

Kněz šel za mříže kvůli tomu, že kostelní hodiny odbíjely v noci

Phoenix

Že je to běžné v každé byť i menší dědince v Evropě? S touto obhajobou pro odbíjení kostelních hodin každou hodinu by člověk u soudu v americkém státě Arizona neuspěl. Tam totiž smějí hodiny oznamovat čas zvonem jen od osmi ráno do osmi večer. A kněz, který se snažil zavést evropskou tradici a nechal odbíjet i noční hodiny, teď míří na deset dní za mříže. A pak bude mít ještě tříletou podmínku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeho snahy pobouřily obyvatele Pheonixu, jimž z Katedrály Ježíše Krista odměřovaly hodiny čas pomocí zvonu s hlasitostí 67 decibelů. U soudu pak kněz neuspěl ani s tvrzením, že tato hlasitost odpovídá běžné konverzaci.

Biskup Richard Painter teď musí na deset dní za mříže a soudce nařídil farnosti, aby své zvony nastavila tak, že nebudou vydávat zvuky hlasitější 60 decibelů. V neděli pak smějí najednou vyzvánět maximálně dvě minuty podobně jako během dalších náboženských svátků.

Bizarní na celé záležitosti je, že rozvoz zmrzliny pomocí automobilu může v Arizoně vyhlašovat svou reklamu s hlasitostí až 70 decibelů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám