Hlavní obsah

Muž našel na chodníku čtvrt miliónu dolarů, odevzdal je

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Američan David Jenks prožil to, o čem většina lidí celý život jen sní. Na ulici našel v přepočtu 4,7 miliónu korun, o které se nikdo nehlásil. V daném momentě, kdy se doslova lámal chleba, se rozhodl, že poslechne pomyslného anděla na svém pravém rameni a ďábla na tom levém raději sfoukne na zem. Peníze si totiž nenechal a okamžitě je odevzdal na policii.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Když nálezce spatřil v taškách s domnělými odpadky dolary, tak se nestačil divit. Ilustrační foto

Článek

David Jenks vycházel ze svého obchůdku se starožitnostmi, když na straně silnice spatřil něco, co vypadalo jako odpadky v igelitových taškách. Když však přistoupil blíže, nestačil se divit, leželo před ním totiž čtvrt miliónu dolarů (4,71 miliónu korun).

"Vycházel jsem z obchodu do svého automobilu pro čisté tričko, když jsem zahlédl nějaké tašky zdánlivě plné odpadu na kraji ulice. Když jsem se ale přiblížil až k nim, viděl jsem, že jsou plné bankovek," uvedl Jenks.

Peníze pravděpodobně pocházejí z obrněného vozidla bezpečnostní agentury Brinks. Manažeři agentury se nyní snaží zjistit, jak je možné, že se jejich peníze válely takto bezprizorně na ulici.

"Byla to největší suma peněz, kterou jsem kdy v životě viděl. Jsem velmi rád, že jsem tu dnes byl. Když jsem mohl peníze vrátit, tak jsem měl obrovskou radost," dodal nálezce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám