Hlavní obsah

Nejhloupější lupičské převleky, které zloděje nezachránily

Londýn

Někteří lupiči mají prazvláštní představy o tom, jak se maskovat při přepadení, aby je nikdo nepoznal. Jejich fantazie je překvapující, málokoho by napadlo převléknout se za strom či koberec nebo si hlavu obmotat lepící páskou na koberce.

Foto: Profimedia.cz

Kalhotky nebo sádra na hlavě jsou při loupeži spíše překážkou.

Článek

Muž, který si dal na hlavu krabici od piva a pak šel vyloupit obchod v Nebrasce, si určitě myslel, že na to vyzrál. Jeho nadšení trvalo až do okamžiku, kdy byl zatčen.

Koberec nebo strom

Miroslaw Dabrowski naopak předstíral, že je koberec. Nejde sice o lupiče, ale o hledaného kriminálníka, který se snažil uniknout pozornosti policie. Schoval se v bytě, který policie prohledávala, na balkóně, zaroloval se do koberce a opřel se o stěnu. Usilovně se snažil být nenápadný a vycházelo mu to, dokud v kritickém okamžiku nekýchl.

Lupič, který se převlékl za strom, si také myslel, že je to skvělý nápad. Šlo o inovativní techniku užitou v New Hampshire. Zlotřilec šel vyloupit banku ve skvělém převleku za strom. Chvilku po otevření nakráčel do banky a měl lepicí páskou na hlavu a těle připevněné větve.Tento "strom" pak s revolverem v ruce požadoval peníze. Jak však uvádí list Metro, ani tento geniální převlek ho před zatčením neuchránil.

Kalhotky na hlavě jsou sice překvapivá, ale nepříliš účinná forma maskování. Muž, který si to ověřil, byl v roce 2007 odsouzen na dva a půl roku vězení.

Sádra na obličeji

Předstírat, že je kusem zdi, přišlo jistému lupiči jako fajn nápad. Těsně před loupeží si naplácal na obličej značné množství sádry. Několik loupeží v tomto přestrojení jihoafrický lupič dokonal, ale nakonec i za ním spadla klec.

Zloděj s kobercovou páskou, občanským jménem Kasey G. Kazee, byl přesvědčen, že když si hlavu zalepí stříbrnou páskou na koberce, určitě ho nikdo nepozná. Loupež mu nevyšla a odstraňování pásky muselo pěkně bolet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám