Hlavní obsah

Z bývalého vojáka vypadl po 65 letech kus šrapnelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Bývalý britský voják Alf Mann (87) si libuje, že má zase chuť do života. Z čelisti mu totiž vypadl kus šrapnelu, který tam byl usazen už od druhé světové války. Alf Mann za války sloužil u lékařského sboru královské armády, a ani sám se zranění nevyhnul. Od té doby, co byl v roce 1944 zraněn při explozi, měl problémy s mluvením a žvýkáním jídla.

Článek

Před pár dny se Mann ráno probudil a s překvapením zjistil, že má na polštáři poměrně dost krve - ale také přes 1,5 cm dlouhý kousek šrapnelu. A teď si konečně po pětašedesáti letech může pochutnat na steaku. Zmizely i problémy, které měl s mluvením.

"Nemůžu tomu věřit. Až doteď jsem mohl jen stěží otevřít pusu, a pořádně mluvit jsem také nemohl," řekl veterán reportérům Daily Mirror.

"Pořád mám ještě malé kousky šrapnelu v rukou a dva roky po návratu z války mi z ramena vypadl jeden větší kus. Ale opravdu jsem nevěděl, že mám šrapnel i v čelisti. Je skvělé, jak teď můžu normálně hýbat pusou a konečně si pochutnat na steaku. To jsem předtím nemohl," dodává Alf Mann.

Jeho žena Konstancie je rovněž nadšená: "Až doteď nikdy o válce moc nemluvil. Velkou většinu příběhů, co mi v posledních pár dnech vyprávěl, jsem nikdy předtím neslyšela. Hrozně dlouho mu to trvalo. A vůbec se mi zdá, že je šťastnější - jen ty účty za jídlo se dost zvýšily."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám