Hlavní obsah

V Brazílii pašovali do věznice mobily modelem vrtulníku

Brazilské policii se podařilo zmařit pokus propašovat pomocí dálkově ovládaného modelu vrtulníku do přísně střežené věznice devět mobilních telefonů. Sofistikovanou technickou hračku policisté objevili v automobilu, který náhodně zastavili poblíž nápravného zařízení. Při akci byli zatčeni čtyři muži, uvedl server BBC News.

Článek

Brazilští vězni mobilní telefony masově využívají a díky nim se jim daří pokračovat v kriminálních aktivitách mimo zdi věznice. Jak dokládá případ ze začátku letošního roku, k pašování jednotlivých dílů telefonů dokonce používají poštovní holubi.

Plán dostat do věznice s maximální ostrahou Presidente Venceslau ve státě Sao Paulo byl odhalen pouhou náhodou při rutinní kontrole podezřelého vozidla. V kufru policisté nalezli jeden metr dlouhý model helikoptéry se schránkou upevněnou k jeho spodní části. Uvnitř bylo devět mobilů zabalených do dětské plenky, dalších pět telefonů odhalili uvnitř auta.

Zatčení muži uvedli, že na nákup a přípravu vrtulníku dostali částku v hodnotě 5000 dolarů (asi 95 500 Kč). Stejné peníze by dostali, pokud by se jim s cenným nákladem podařilo uvnitř zařízení úspěšně přistát. Adresátem mobilů byli podle policie s největší pravděpodobností věznění vůdci gangů.

Reklama

Výběr článků

Načítám