Hlavní obsah

Klip zaměřený proti těhotenství nezletilých šokoval celou Evropu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Velmi naturalistický videoklip ukazující rodící mladou dívku mezi kamarády na školním hřišti otřásl nejdříve celou Velkou Británií a nyní se již šíří celou Evropou. Klip je jakousi obdobou české kampaně "Nemyslíš, zaplatíš!" a velmi drsnou formou upozorňuje na velký společenský problém. Porodnost nezletilých je totiž ve Velké Británii vysoká a po sedmi letech začala znovu stoupat.

Článek

Videoklip byl natočen tak, aby upoutal pokud možno co největší počet mladistvých. Již nyní ho na sítích zaměřených na sdílení videí viděly už statisíce lidí. Videoklip má působit tak, že byl natočen mobilním telefonem a jeho poselství a účel je více než jasný - měl by odradit nezletilé dívky od myšlenky, že by se snad mohly stát matkami.

Na videoklipu je natočena skupina teenagerů běžící ke skupině jiných školáků. Uprostřed nich pak leží mladá dívka, která rodí, a její kamarádka jí pomáhá. Celý klip je zakončen sloganem: "Není to to, co jste očekávali? Být nezletilým rodičem nemusí být také."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám