Hlavní obsah

Trump žaluje novináře za označení milionář, je prý miliardář

– New York

Novinář Timothy O´Brien bude nadosmrti litovat své knihy, v níž psal o Donaldu Trumpovi jako o milionáři. Tím se totiž dotkl jeho ega, protože bývalý manžel Češky Ivany Zelníčkové Trumpové je přeci miliardář. A kvůli pochybovačné knize o majetku realitního magnáta teď čelí O´Brien žalobě. Trump tvrdí, že text poškodil jméno, odradil klienty a zhatil obchody.

Článek

Soudce ale ještě neví přesně, zda vůbec případ postoupí k procesnímu řízení, a vzal si proto dvouměsíční lhůtu, během níž bude zvažovat oprávněnost Trumpových pohledávek.

„Můj majetek fluktuuje a jde nahoru a dolů podle obchodování a podle postojů a nálad. Dokonce podle mých vlastních pocitů,“ odsoudil validitu O´Brienova článku Trump. Podle něj autor podhodnotil jeho majetek a uvedl, že má jen cenu stovek miliónů dolarů. Ale magnát tvrdí, že jeho majetek čítá hodnotu miliard dolarů.

O´Brienův právník Andrew Ceresney svého mandanta u soudu hájil slovy: „Pokud někdo přijde a řekne mi, pane Ceresney, máte majetek v hodnotě mezi 150 až 250 milióny dolarů, myslím, že se budu cítit docela skvěle. Rozhodně bych to nenazval pomluvou.“

Reklama

Výběr článků

Načítám