Hlavní obsah

Italská prababička ve 101 letech kandiduje ve volbách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Zkušenosti nabyté během 101 let života hodlá zúročit důchodkyně, která se rozhodla kandidovat do rady východoitalského města Saludecio. Podle serveru Ananova má Maria Donatiová silnou motivaci. Jako radní chce pomoci svému vnukovi Robertovi k získání křesla starosty.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Roberto je stále tak mladý. Co vlastně ví?" hovoří Donatiová o svém 62letém vnukovi. "Potřebuje mou pomoc. Mám sto let zkušeností," dodává kandidátka.

Právě o své zkušenosti opírá svou kandidaturu. Tvrdí, že prožila tolik věcí, že může být přínosem komukoliv, kdo město povede. "Ano, jsem stará, ale ruku v ruce s tím jde i moudrost, které jsem za ta léta nabyla. Myslím, že mám dost slušné šance na úspěch," hodnotí se Donatiová.

"Bude velmi populární. Příslušníci starší generace mají velmi podobné názory na ekonomiku a vyvažování městského rozpočtu," nechal se slyšet místní občan, 67letý Sylvio Baresi. 

Reklama

Výběr článků

Načítám