Hlavní obsah

Americká dvojčata mají každá jiného biologického otce

– Dallas

Je to téměř zázrak přírody. Jedenáctiměsíční dvojčata Justin a Jordan z texaského Dallasu mají různé biologické otce. Může za to matka chlapců, která v době jejich početí měla vztah jak se svým mužem, tak s milencem. A zatímco manželova spermie oplodnila jedno vajíčko, milencova druhé.

Foto: Profimedia.cz

Otec měl podezření, zkouška DNA mu pak už jen dala za pravdu.

Článek

"Mám dvojčata, ale každé z nich má jiného otce,“ přiznala matka chlapců Mia Washingtonová, již přivedl do laboratoře genetické analýzy její podezřívavý manžel. Všiml si totiž, že chlapci mají v jedenácti měsících života dost odlišnou vizáž.

Nejhorší obavy manžela se vyplnily a překvapily také zaměstnance laboratoře Dallas DNA Lab Clear Diagnostics. Manžele ale zjištění nakonec nerozdělilo. Místo toho kontaktovali mediální skupinu FOX4, aby se díky své příhodě stali slavnými.

"Ze všech lidí v Americe a ze všech lidí na světě se to stalo zrovna mně. Jsem velmi šokovaná,“ uvedla Afroameričanka Washingtonová pro zpravodajskou stanici FOX4. Test otcovství uvádí, že na 99,999 procenta nemají chlapci stejného otce a že je naopak nulová šance, že oba stejného otce mají.

Otec přijal i druhého syna

"Je to šílené. Většina lidí by nevěřila, že se něco podobného může stát, ale může,“ prohlásila prezidentka laboratoře Genny Thibodeauxová.

Podle lékařů se takový jev nazývá heteropaternální superfekundace a u lidí se jedná o vzácnost nad vzácnosti. "Je to tak výjimečné, že nic podobného v Dallasu už zřejmě nikdy neuvidíme,“ uvedl sexuolog Chris Dreiling pro FOX4.

Manžel Washingtonové a otec jednoho z dvojčat se rozhodl nerozvádět a druhého chlapce přijmout za svého, i když nebyl počat jeho spermií a není jeho biologickým potomkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám