Hlavní obsah

Poctivý taxikář dostává přes internet peníze od tisíců fanoušků

Stovky Argentinců posílají peníze taxikáři, který ve svém autě našel tašku s 32 500 americkými dolary (asi 643 000 korun) a vrátil ji majitelům. Podle serveru BBC začali lidé posílat peníze poté, co webové stránky založené k taxikářově poctě vyzvaly návštěvníky, aby poctivému řidiči projevili vděk a uznání. Dosud prý bylo shromážděno 14 580 dolarů (asi 288 000 korun).

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Taxikář Santiago Gori, který působí v přímořském městě La Plata, našel 22. dubna ve svém autě tašku s penězi poté, co prý vezl postarší dvojici. Po několika dnech pátrání se mu pasažéry podařilo najít a tašku jim vrátil.

Dva mladí zaměstnanci reklamní agentury se rozhodli založit webové stránky, jimiž chtěli Gorimu za tento podle nich mimořádný čin poděkovat.

Stránky spustily vlnu díků a odměn pro příkladného taxikáře. Navštívilo je už několik tisíc lidí, kteří na nich zanechali stovky vzkazů. Mnohé jsou prostá poděkování, lidé ale Gorimu nabízejí i nahráné písničky dle jeho výběru nebo výuku jízdy na snowboardu v lyžařském středisku. Jeden Argentinec taxikáři slíbil zánovní GPS navigaci do auta.

Santiago Gori je ale podle serveru BBC situací zmaten. Prý jen udělal to, co bylo správné. Není si ani jist, jak s tolika nabídkami naloží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám