Hlavní obsah

V Londýně představí nejdražší oblek světa

Londýn

Návrhář Alexander Amosua představí v Londýně nejdražší oblek světa. Cena těchto pánských šatů dosahuje v přepočtu 2,13 miliónu korun a jsou vyrobeny z nejkvalitnějších a nejjemnějších látek světa. Ruční výroba obleku zabrala osmdesát hodin práce a podle designéra je v něm na pět tisíc stehů. Za každý steh si Amosu účtuje čtrnáct liber, v přepočtu asi 430 korun.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Amosu stvořil opravdu výjimečný oblek. Výjimečná je i cena.

Článek

Převoz na místo určení, kde bude oblek představen pozvaným hostům, připomínal převoz významného státníka v obrněném voze.

Na výrobu obleku byla použita látka utkaná z vlny lamy vikuni, dále nejdražší vlna světa qiviuk z arktických pižmoňů a jemná vlna z náhorních plošin v Himalájích. Knoflíky jsou vyrobeny z osmnáctikarátového zlata a osázeny diamanty.

Foto: Profimedia.cz

Tento oblek stojí přes dva milióny korun.

:. Tento oblek stojí přes dva milióny korun.

FOTO: Profimedia

"Koupě mého obleku je největším luxusem. Tvoříme bezpochyby nejvytříbenější obleky a využíváme látky, které v sobě mají charakter, styl a osobnost. Pevně věřím, že i v tomto období recese je stále žádaná kvalita. Možná nešijeme pro každého, ale lidé, kteří si kupují Alexandera Amosua, chtějí nosit to nejlepší na celém světě,“ tvrdí sám návrhář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám