Hlavní obsah

Gábina Osvaldová toleruje nevěru a maká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Textařka Gábina Osvaldová je celý život mimořádně pilná. Je dvorní textařkou Lucie Bílé i muzikálů svého manžela Ondřeje Soukupa (57). A i když všichni vědí, že si její muž rád odskočí za svou přítelkyní, zpěvačkou Lucií Šoralovou (32), Gábina se stará o syna Františka a celou domácnost.

Článek

"Žena v domácnosti, kterou jsem také, má pořád co dělat, nemůže si jen tak dřepnout. A když dělám nějaké domácí práce, hned mám špatné svědomí, že nepíši, protože pořád jsem v situaci, kdy musím psát nějaký ten text," svěřila se Osvaldová, která teď připravuje pro Lucii Bílou nové cédéčko.

"Právě teď jsem napsala pro Lucku písničku Bang bang, kterou původně zpíval Frank Sinatra a já jsem ji přetextovala do češtiny," dodala Osvaldová.

Latina i malování

Ovšem známá textařka už před dvaceti lety upravila latinské texty z básní Horatia, Tibulla a z Nového zákona pro taneční oratorium Šachmat na hudbu Ondřeje Soukupa, které uvede v červnu Divadlo Hybernia společně s thrillerem Nikita.

"Tenkrát jsem měla poradce latináře. Díky latině na gymnáziu jí rozumím, ale sama bych větu stěží dala dohromady. Přesto jsem měla kuráž napsat podle klasiků latinské texty," upřesnila.

Gábina Osvaldová také ráda maluje: "Nejraději na chalupě. Kytičky nezasazuji, záhony nepleji, místo toho maluji. Teď například ilustruji knížku Vítka Pokorného Ahoj mami. Je to vtipná a chytrá knížka. Jen mám strach, abych mu ji svými obrázky nezkazila."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám