Hlavní obsah

Manžel ženě prostřelil hlavu, ta zavolala policii a uvařila si čaj

Novinky, Jakub Kynčl
Birmingham

Američanka Tammy Sextonová (47) měla obrovské štěstí v neštěstí. Když jí její násilnický manžel zamířil pistolí na obličej, tak si myslela, že je to její konec. Při čistém průstřelu hlavy má člověk jen minimální naději na přežití. Kulka jí vletěla do hlavy čelem a vyletěla temenem. Sextonová však hrůzné zranění přežila bez vážných následků a navíc se po samotném incidentu chovala, jako by se skoro nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Kulka ženu neusmrtila jen obrovskou náhodou. Ilustrační foto

Článek

Městečko Birmingham v americkém státě Alabama žije příběhem 47 leté Tammy Sextonové, která přežila průstřel hlavy pistolí kalibru 38 z bezprostřední blízkosti. Zatímco její manžel se po osudné chvíli okamžitě zastřelil, ji čeká zřejmě úplné zotavení.

Když na místo střelby přijeli policisté, tak nemohli věřit tomu, co viděli. Tammy Sextonová jim otevřela s ručníkem přiloženým k hlavě a tvářila se, jako by se nechumelilo. Byla při vědomí, jen byla zmatená ohledně událostí, které se přihodily. Kulka prošla mozkovými laloky, aniž by způsobila jejich vážnější poškození. Ženu okamžitě přemístila do nemocnice helikoptéra, kde skončila na tři dny na pozorování.

"Žena si hned po střelbě udělala čaj a když přišel náš muž do jejího domu, okamžitě mu zdvořile nabídla šálek. Tohle je opravdový zázrak od boha, když vám někdo prostřelí hlavu, tak jste obyčejně na místě mrtví," uvedl velitel policie v Jackson County Mike Byrd.

Minimální pravděpodobnost

"V mozku je určitý prostor, kterým může kulka projít, aniž by napáchala totální zkázu. Šance, že jím ale kulka doopravdy projde je jen nesmírně malá," uvedl doktor Patrick Pritchard, který ženu ošetřoval.

Podle policie byl už manžel ženy dříve trestán za domácí násilí a policisté ho hledali, aby mu předali příkaz soudu, který mu nařizoval držet se daleko od své manželky a jejich venkovského domu.

Reklama

Výběr článků

Načítám