Hlavní obsah

Nejvyšší muž světa měří 2,46 metru

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletého Číňana Čao Lianga je možné nově označit za nejvyššího muže světa. Je třeba ho jen oficiálně přeměřit. Podle posledních údajů Číňanova výška dosahuje 2,46 metru. Lékaři Lianga měřili, když byl léčen kvůli zranění na noze.

Článek

Hodnota, kterou naměřili, je o deset centimetrů větší než současný rekord zaznamenaný v Guinessově knize rekordů. Drží ho jiný Čínan Bao Xishun s 2,36 metru.

Liang dřívě hrál basketbal v provincii Henan v centrální Číně, kde žije. Nyní však kvůli zranění, které se mu stalo před čtyřmi lety, nemůže dočasně chodit. Protože jeho rodina byla chudá, nebyl profesionálně léčen a zranění se prohlubovalo. Léčbu prodělává teprve poté, co byl zdarma přijat do nemocnice.

Kamkoli Liang přijde, okamžitě budí pozornost a rozruch. Často i na ulicích kolabuje doprava, protože si všichni chtějí prohlédnout jeho vysokou postavu.

Je velmi těžké najít auto, do kterého bych se vešel
nejvyšší muž Zhao Liang

Vše musí být uděláno speciálně pro Lianga. „Je velmi těžké najít auto, do kterého bych se vešel, v hotelu potřebuji vždy dvě postele spojené dohromady,“ postěžoval si Liang. "Není těžké dát si ušít šaty. Ale je velmi těžké sehnat pro mě boty,“ popsal svou nepříznivou situaci Liang.

Liangův dědeček byl dvoumetrového vzrůstu, v rodině jsou však jediní. Jeho rodiče a sourozenci jsou průměrné výšky.

Liang také například jí třikrát více než normální lidé. Podle svých slov si ale na svou výšku zvykl a netrpí kvůli ní žádnou chorobou. Brzy se chce nechat oficiálně přeměřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám