Hlavní obsah

Policie opět dopadla Slovince známého okázalými útěky z vězení

– Záhřeb

Slovinec Matijaz Trampuz, který je znám jako notorický uprchlík z vězení, je opět za mřížemi. V úterý ho v Záhřebu po krátké šarvátce, kdy se opět pokusil zmizet, zadržela chorvatská policie. V noci na čtvrtek o tom informoval chorvatský zpravodajský server javno.com. Trampuz proslul svými útěky z vězení, ke kterým mu stačí cokoli je zrovna po ruce, ať už lžička nebo noha postele.

Článek

Převáděč Trampuz při zatýkání opět vycítil šanci vzít do zaječích. Tentokrát však neúspěšně. Když mu policisté kontrolovali doklady, strhl je na zem, ale při pádu si o zpětné zrcátko vozu poranil záda a hlavu. Nyní ho čeká vydání do sousedního Slovinska.

Podle deníku Jutarnji list nepobyl za mřížemi nikdy delší dobu. Slavným se stal po okázalém útěku z italského nápravného zařízení ve městě Gorizia v roce 2005. Trampuz zřejmě nechtěl za převádění Albánců strávit dva roky a deset měsíců v cele, proto se svým spoluvězněm neváhal investovat 40 dní do kopání tunelu lžičkou.

Svoboda však skončila po třech měsících, když skončil v poutech slovinské policie. Tamní soud ho poslal do věznice ve městě Solkan nedaleko italské hranice. Ani tady se mu asi nelíbilo, protože začal kovovou nohou od postele hloubit další tunel. Dozorci ho však chytli přímo při činu. Poté ho přesunuli do bloku s přísnější ostrahou.

Zde se však se spřádáním plánů na útěk spojil s jiným vězněm. Spolu pak s kovovou nohou od stolu vypáčili okenní mříž. Dozorcům trvalo sedm dní, než zjistili, že jim dva chovanci chybí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám