Hlavní obsah

Velšanka si poradila s přemnoženými šneky. Prostě je snědla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglesey

Na přemnožené šneky v zahradě vyzrála devětapadesátiletá Velšanka Oriole Parker-Rhodesová. Měkkýše, kteří jí požírali a devastovali úrodu, si prostě naservírovala k obědu. Oriole na šneky nechtěla šlapat nebo je trávit. A tak je začala pravidelně chytat a házet do hrnce. Tvrdí, že mají hodně proteinů a jsou méně tuční než hovězí maso.

Článek

"Vloni v létě bylo opravdu teplo a vlhko - pro šneky naprosto ideální počasí. Měla jsem jich na zahradě stovky. Pořád jsem o ně zakopávala a taky mi ožírali moje brambory. Tak jsem si řekla, že bych je mohla začít jíst," řekla vynalézavá gurmánka reportérům Daily Mail.  

Oriole Parker-Rhodesová dodala, že v restauracích se šneci většinou podávají po šesti na talíř, ale ona si jich vždycky dá rovnou tucet. Připravuje je se salátem, česnekem, petrželkou nebo ochuceným máslem. A jí je s chlebem.

"Je to skvělé maso. Mají spoustu bílkovin, málo tuku a v některých ohledech jsou lepší než hovězí," dodala Parker-Rhodesová. Dokonce si zřídila vlastní internetový blog s recepty na šneky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám