Hlavní obsah

Třináctiletý školák měří neuvěřitelných 225 centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Nemuset se sklonit při vstupu do místnosti, ulehnout na návštěvě do normální postele nebo oběhnout s kamarády obchody s oblečením. To je jen několik málo z obyčejných věcí, o nichž si lidé extrémní výšky mohou nechat pouze zdát. Toto peklo ale zažívají také někteří školáci, jedním takovým je nejvyšší teenager světa, třináctiletý Brenden Adams.

Článek

Rodák z amerického státu Washington měří 225 centimetrů. To je skoro dvakrát tolik, než má většina jeho vrstevníků a mnohem více, než mají jeho učitelé. I vlastní matka je mu sotva po prsa. Přitom ještě po porodu vypadalo vše úplně normálně. Brenden Adams z Ellensburgu přišel na svět s nijak výjimečnou váhou 3,3 kilogramu.

Už v jednom roce měl však velikost tříletého dítěte. V osmi letech byl vysoký jako dospělý člověk, ovšem lékaři stále nedokázali jeho poruchu diagnostikovat. Pomohla až genetická analýza, z níž vyplynulo, že má problém s chromozómy.

Lidé jako Brenden to nemají v životě jednoduché. Provází je extrémní množství zdravotních potíží, obrovské problémy s hledáním partnera a každodenní praktické potíže, jelikož svět jednoduše není uzpůsoben pro podobně vysoké lidi. 

Sedmnáctiletá Thajka měří 207 centimetrů

Kdyby Brenden rostl i nadále, čekala by ho jistá smrt. Lékaři ale včas dokázali růst zpomalit a loni byl vyrostl už jen o dva centimetry.

Nejvyšší teenagerkou světa je sedmnáctiletá Thajka Malee Duangdeeová 207 centimetrů. Léčí s nádorem hypofýzy, která produkuje nadbytek růstového hormonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám