Hlavní obsah

114 potápěčů sledovalo pod vodou fotbalový zápas v televizi

– Basildon
Novinky, Jakub Kynčl

Ve Velké Británii, konkrétně v Basildonu v hrabství Essex, se nasoukalo 114 potápěčů do velkého bazénu, kde se společně dívali na fotbalový zápas. V tom se úspěšně utkal jejich národní tým s Ukrajinou.

Článek

Speciální podvodní studio uzpůsobené pro potápěče je jedno z největších v Evropě a využívá se zejména pro výuku nových potápěčů a točení podvodních scén do filmů. Se sledováním fotbalu pod vodou se při stavbě tohoto komplexu nejspíš nepočítalo.

Šest metrů hluboká nádoba je vyhřívaná, takže potápěčům nebyla během sledování zápasu vůbec zima. Přestože byl stadión ve Wembley, kde se zápas hrál, vzdálený pouhých 30 kilometrů, potápěči si vzali vlaječky, paruky, šály, všichni dostali číslo místa na sezení a skočili do hlubin. Nutno podotknout, že kdyby byly ještě ve Wembley nějaké volné lístky, dost možná by se rekord neudál.

Nejvtipnější byly momenty, kdy Anglie skórovala. V těch chvílích došlo na postavené tribuně v bazénu doslova k erupci nadšení. Všichni se snažili mávat vlaječkami a bublinky byly doslova všude okolo. Není divu, že Anglie Ukrajinu porazila, když měla v zádech podporu takto odhodlaných a šílených fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám