Hlavní obsah

Britka přežila pád s autem z třicetimetrového útesu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Šedesátiletá Barbara Tyremanová z přímořského městečka Eskdaleside v britském hrabství Severní Yorkshire může tvrdit, že se podruhé narodila. O víkendu totiž bez újmy přežila pád se svým autem z třicet metrů vysokého útesu, a to ani neměla zapnutý pás.

Článek

Tyremanová měla před sobotním pádem z útesu slabou chvilku. Zapínala si bezpečnostní pás, až když opouštěla parkoviště před svým domem, přičemž nechtěně dupla na plyn. Chtěla zabrzdit, ale namísto toho sešlápla plynový pedál ještě víc a rozjela se ještě zběsileji na auto, v němž před ní jela její dcera s vnučkou. Strhla proto volant na stranu přes okraj srázu. Se svým modelem Mini Cooper skončila o třicet metrů níž mezi dvěma stromy.

„Seděla jsem v autě a uvědomila si, že jsem se neudeřila do hlavy a že se mé nohy a ruce a vůbec všechno hýbají. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ popsala později.

Tyremanovou museli z auta vystříhat hasiči a z místa ji vyzvedla helikoptéra. Lékaři v nemocnici ve Scarborough později konstatovali, že kromě škrábnutí na ruce neutrpěla žádné zranění. „Nevím, jakto že jsem naživu. Měla jsem štěstí,“ dodala majitelka penziónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám