Hlavní obsah

Madonna se v Malawi soudí o povolení k adopci děvčátka

Právo, DPA, ČTK, BBC, nek
Lilongwe

Americká popová hvězda Madonna (50) se v pondělí dostavila k soudu v malawiské metropoli Lilongwe kvůli adopci čtyřleté Mercy Jamesové. To by se mělo stát už druhým dítětem, které si v této středoafrické zemi osvojí. O její žádosti justice rozhodne nejdříve v pátek.

Článek

Zpěvačka oblečená v černé sukni, střevíčcích s jehlovými podpatky téže barvy a s tmavými brýlemi na očích, přišla do soudní síně v Lilongwe zadním vchodem v doprovodu po zuby ozbrojených bodyguardů. Opustila ji o hodinu později.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřletá Mercy Jamesová

Čtyřletá Mercy Jamesová

FOTO: Profimedia

Madonna doufá, že se jí Mercy, jejíž rodiče zemřeli, podaří adoptovat. Podle listu The Sun ale k tomu nechce svolit babička děvčátka. Protestuje také organizace na ochranu dětí Save the Children (Zachraňte děti), jejíž aktivisté zdůrazňují, že pro sirotky je lepší, když vyrůstají ve své zemi.

Pokud by soud s adopcí Mercy souhlasil, stala by se Madonna po svém rozvodu s britským režisérem Guy Ritchiem samoživitelkou čtyř dětí. Ze svazku s Ritchiem má osmiletého Rocca, z dřívějšího vztahu s osobním trenérem Carlosem Leonem dvanáctiletou Lourdes a k tomu tříletého adoptivního syna z Malawi Davida Bandu.

Do Lilongwe přicestovala Madonna už v neděli v doprovodu Lourdes a Davida, jenž se na několik hodin setkal se svým biologickým otcem. „Byl jsem moc šťastný, že jsem ho viděl,“ řekl v rozhovoru pro AP Yohane Banda. Dodal ale, že ho David nepoznal. „Zeptal se mě, kdo jsem,“ přiznal. Davidova matka zemřela, když byl synovi měsíc. Otec jej umístil do sirotčince s tím, že se o něj nedokáže postarat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám