Hlavní obsah

Jasnovidci dostali vládní grant na komunikaci s mrtvými

Londýn

Paul a Deborah Reesovi z jižního Walesu dostali z vládního fondu na podporu zaměstnanosti v přepočtu 130 000 Kč na výzkum komunikace s mrtvými. Peníze mají využít na to, aby zájemce učili, jak kontaktovat přátele a příbuzné "na druhé straně".

Článek

Hned se našli i kritici tohoto využití vládních peněz. Sami jasnovidci ale trvají na tom, že 4500 liber bude užito k dobrému účelu. Tím mají na mysli provoz své "akademie psychických a mediumistických studií".

"Lidé, kteří ztratili maminky a tatínky nebo dítě, si zaslouží respekt. Zaslouží si médium, které se k nim bude chovat s úctou. Naším posláním je dodat důkazy a ulehčit lidem jejich truchlení. To bych řekl lidem, kteří pochybují o smysluplnosti vládního grantu," říká jeden z pozůstalých, který projektu fandí.

Deborah Reesová (37) prý musela velmi dlouho běhat po úřadech, než se jí podařilo získat grant, který má pomáhat začínajícím podnikatelům. "Dřív do jasnovidců nikdy neinvestovali, tak jsme museli prokázat, že děláme něco opravdového," říká Deborah Reesová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám