Hlavní obsah

Žena se ve věku 107 let proháněla v závodním voze na okruhu

– Tunbridge Wells
Novinky, Jakub Kynčl

Dulcibella Kingová-Hallová je nadmíru čiperná seniorka. Už v mládí milovala automobily a její vášeň ji neopustila ani na stará kolena. V jejím věku už opravdu o stáří mluvit můžeme, zanedlouho totiž oslaví 107. narozeniny. Na svůj věk ovšem nehledí a všem to také dokázala na závodním okruhu.

Článek

Dulcibella Kingová-Hallová z britského Tunbridge Wells se proháněla na závodní trati ve voze BMW M3 jako spolujezdec rychlostí 174 kilometrů za hodinu. Když jízda skončila, stará paní s úsměvem  ale jízlivě utrousila, že mohl jet řidič trochu rychleji.

Na dotaz novinářů, proč má tak ráda rychlost, žena narozená roku 1902 v hrabství Devon odpověděla: "A proč bych neměla? Vy to nemáte rádi? Mám ráda ten pocit, kdy auto dělá vruuuum."

Na okruhu její zážitek sledovaly desítky přihlížejících. Když se jí po třech kolech řidič Gary Palmer (39) zeptal, zda neudělají ještě jedno kolečko, tak jen nadšeně přitakala. "Je to neuvěřitelné, lidí v jejím věku opravdu běžně na trati nemíváme," uvedl Palmer.

Stařenka se v domově důchodců nemá vůbec špatně. Ke stým narozeninám jí zařídli svezení v Porsche, o pět let později projížďku ve vozidle Rolls-Royce a nyní jízdu v závodním autě. Sami zaměstnanci přiznávají, že už dost dobře netuší, s čím na seniorku přijít příště.

Reklama

Výběr článků

Načítám