Hlavní obsah

V anglických podchodech instalují světla, která lidem zvýrazňují akné

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANSFIELD

V britském Mansfieldu došli k tomu, že občany velmi zneklidňuje shromažďování podivných existencí v podchodech, kde se pak lidé bojí okolo nich projít. Místní proto vymysleli neobvyklou věc. Do podchodů nainstalovali růžová světla, která na obličeji zvýrazňují všechny nedokonalosti, mezi které patří například akné. Chtějí tak přimět skupinky poflakujících se teenagerů, aby chodily jinam.

Článek

Asociace nájemníků se v krizové oblasti shodla na nákupu růžových světel do osvětlení v podchodech. Nejenže tato světla mají podle nich uklidňující účinky, ale také zvýrazňují akné a různé další vady na kráse. Světla se rozhodli obyvatelé instalovat do tří nejkrizovějších podchodů. Informovala o tom BBC.

"Měli jsme zde problémy s popíjením alkoholu nezletilými, prodáváním drog, antisociálním chováním a obecně zastrašováním obyvatel. Nejdříve jsem byl k růžovým světlům poměrně skeptický, ale tu situaci to vyřešilo. Musíme na své nájemníky myslet," uvedl předseda asociace nájemníků Tony Gelsthorpe.

Zástupce pro mládež Peta Halls však s nápadem vůbec nesouhlasí: "Vše, co směřuje k vytlačování osob z nějaké oblasti není v pořádku. Mladí mají právo se scházet, to je navíc skoro přímo součást bytí teenagerem. Většina mladých jsou navíc slušní, zákon respektující lidé."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám