Hlavní obsah

Zonyga se do Prahy nepřestěhuje ani za milión

Praha

Jiřího Zonygu (44), vítěze soutěže X Factor, čeká první muzikálová zkušenost. Dne 30. dubna bude mít premiéru muzikál Kladivo na čarodějnice, kde si střihne roli kata. I přesto, že zkouší poctivě a dokonce častěji, než by musel, volí Jiří raději dlouhé dojíždění z Břeclavi, než by se přestěhoval do Prahy.

Článek

"Nebydlím v Praze a ani bydlet nebudu," uvedl Zonyga rezolutně. K stěhování ho nepřinutí ani fakt, že teď tráví na zkouškách v Divadle Milenium dlouhé hodiny. Navíc zpěvák s charakteristických chraplákem bere své účinkování v muzikálu natolik zodpovědně a na zkoušky chodí, i když nemusí.

"Rád se chodím koukat na zkušenější kolegy, abych toho co nejvíc pochytil, a nechám si také rád poradit. Takže se v divadle motám, i když vůbec nemusím a nejsem psaný na zkoušku," svěřil se Zonyga, který chce ve své první muzikálové příležitosti podat co možná nejlepší výkon.

Nejvíce si rozumí s kolegy katy

Navzdory častému dojíždění a pendlování mezi Prahou a Moravou nemá pocit, že by šidil rodinu: "Když jsem jezdil kamiónem, nebyl jsem doma třeba dva týdny, takže i přes ten celý kolotoč jsem teď doma častěji, než jsem byl dřív," vysvětlil.

Kromě nadšení z role si Zonyga nemůže vynachválit také své kolegy z nově připravovaného muzikálu. Zvláště pak "katy" Leška Semelku a Petra Dopitu, se kterými se bude alternovat: "Moji kolegové kati jsou skvělí. Ve všem si vyjdeme vstříc, domluvy na zkoušky, termíny, to všechno nám funguje bezvadně. Vlastně se tady sešla skvělá parta. I když ti zkušenější říkají, že v jiných divadlech to tak nebývá, v Mileniu si všichni vyhovíme a tolerujeme se," tvrdí Zonyga.

Reklama

Výběr článků

Načítám