Hlavní obsah

Kennedy má mít syna s neteří rakousko-uherského císaře

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

O exprezidentovi USA Johnu F. Kennedym (JFK) koluje mnoho fám. Novinkou je ale jeho údajný poměr s neteří posledního rakousko-uherského císaře. Narodil se prý z něj i syn, napsal italský deník la Stampa.

Foto: JFK Presidential Library/The White House/Robert Knudsen/Handout, Reuters

John Fitzgerald Kennedy

Článek

Elisabeth Hortenauová (87), vnučka arcivévody Oty Františka Josefa, otce císaře Karla I., žije na Floridě. V rozhovoru, který otiskl Vienna Kurier, se svěřila, že zamlada měla románek s budoucím prezidentem USA.

Hortenauová před válkou emigrovala do USA, kde ve Phoenixu měla její matka hotel. Zde si jako 21letá vydělávala tancem a herectvím, když poznala Johna, tehdy poručíka zotavujícího se po zranění. V roce 1946 se jim narodil Antonio. JFK si prý Elisabeth chtěl i vzít, ta to ale odmítla. Přijala od něj jen trvalou finanční výpomoc na vzdělání Tonyho, kterou nepřerušila ani Kennedyho svatba s Jackie Bouvierovou.

Antonio žije v Kalifornii. Matka si prý jen přála, aby "svět věděl“, stejně jako ví její syn. Tomu jméno pravého otce řekla až poté, co JFK v roce 1963 při atentátu v Dallasu zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám