Hlavní obsah

Linda Rybová klame tělem, je drsňačka

– Praha

Herečka Linda Rybová (33) je na první pohled něžná a křehká. Však také kromě herectví vystudovala balet. Už v patnácti letech si zahrála princeznu v pohádce Žabí princ. Ve skutečnosti je to ale tvrdá žena. Dokázala si i získat lásku ženatého Davida Prachaře, který kvůli ní opustil svou ženu Danu Batulkovou, a pořídila si s ním tři děti.

Článek

„Všichni mi říkají, že vypadám křehce a něžně, ale to je jen zdání. Dovedu být pěkně drsná,“ přiznala představitelka Markéty Lazarové v Národním divadle a mnoha dalších rolí lyrických žen.

„Když mám tři děti, Rozárku, Josefinu a Františka, musím být někdy přísná, jinak bych to nezvládla. Mám sice chůvu a babičky, ale stejně se musím o děti starat. Ale určitě si nestěžuji,“ dodala.

Rybová přitom hraje jednu roli za druhou. Však se musí také s Davidem Prachařem pěkně otáčet, když ještě mají hypotéku na rekonstrukci statku za Prahou. Nyní se představuje herečka v novém českém filmu El paso jako ambiciózní právnička a David Prachař jako sociální pracovník. Příběh režiséra a scenáristy Zdeňka Tyce vypráví o romské vdově s devíti dětmi a jejího boje s úřady.

Bude hrát mrchu

„Hrála jsem už různé role. Tato je úplně jiná, a právě proto jsem šťastná, že najednou hraji právničku, která nekompromisně řeší svůj případ. Tedy úplně jinou roli, než jsem vždy představovala. Pohybuji se v osobitém romském prostředí, které jsem tak trochu už poznala, když jsem bydlela s Davidem v garsonce v Nuslích. Myslím si, že El paso je film plný vášní a živelnosti, který zaujme,“ míní Rybová,

A jaká role čeká herečku v budoucnu? „Už mám scénář nového filmu, podrobnosti ale zatím nesmím vyzradit. Jen mohu říct, že nebudu hrát něžnou ženu, ale pořádnou mrchu,“ usmívá se Linda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám