Hlavní obsah

Nic než pravda: nestačí své přítelkyni v ložnici a ví to

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Nejnovější díl reality show Nic než pravda ovládl Radek Houdek z Prahy, který sám přiznává, že je slaboch (a jeho přítelkyně jen přitakává) a mladá Romka Veronika Bažová z Vřesové u Karlových Varů. Ta dokazuje, že část Romů v České republice má zájem studovat a následně se začlenit do společnosti.

Článek

Radek Houdek (25) o sobě hned na začátku večera řekl, že je slaboch. Možná právě proto si s sebou do studia kromě kamaráda Michala přivedl i svou přítelkyni Martinu, která je evidentně temperamentní a energická a se kterou Radek chodí již šest let. Martina přiznala, že ví, že Radek není žádná velká opora, nicméně chvílemi mu to také dávala pořádně najevo.

Do červeného křesla se v jeden moment posadila i Martina, aby odpověděla na hodně citlivou otázku, která se týkala jejího případného mateřství. Martina totiž nejdříve otevřeně řekla, že nechce děti a jako důvod uvedla, že je nemá ráda. Během chvíle se však ukázalo, že Martina děti nezavrhla a dost možná čeká jen na lepšího potencionálního otce.

Radek nenesl slova své přítelkyně vůbec dobře a s křečovitým úsměvem jen uvedl, že na to nemá co říct. Co by také řekl na to, že Martina suše ohodnotila jeho snažení v ložnici jako nudné a že stále (už šest let) doufá, že se v tomto směru něco změní. I kdyby nic, tak Radek aspoň jasně ukázal, že si umí jít za svým cílem a na začátku vytyčeného cíle 100 tisíc korun skutečně dosáhl a bez váhání si je odnesl.

Romka popírající stereotypy

Po nejistém Radkovi do křesla usedla křehká a také nepříliš jistá Veronika Bažová (22 let) z Vřesové u Karlových Varů. Důvody, proč se lidé hlásí do pořadu Nic než pravda, jsou různé. V případě této sympatické absolventky SPŠ umělecko-řemeslné stavby hudebních nástrojů byl cíl jednoznačný – chtěla si společně s přítelem splnit jeden ze snů a vycestovat do zahraničí na zkušenou.

:. Nic než pravda - soutěžící Veronika Bažová

Příběh mladé dívky nás zavedl do romské komunity. Veronika ukázala, že někteří Romové mohou v rámci svého etnika působit jako „bílé vrány.“ Oba Veroničini rodiče celý život pracují, ona i mladší bratr Jiří, který byl ve studiu jako patron, vystudovali. Veroničin přítel je běžný Čech a jasně dává najevo, že je mu Veroničin původ lhostejný.

Ve studiu soutěžící sama uvedla, že se cítí lépe mezi obyčejnými Čechy než mezi romskou komunitou. Dodala také, že kdo chce, tak si v ČR práci najde. Jak mladá dívka dopadne, se budeme moci přesvědčit již za týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám