Hlavní obsah

Neslušné řidiče v Peru budou hlídat pouze ženy

LIMA

Noční můra všech mužských řidičů se v Peru stane skutečností. Jihoamerická země se totiž rozhodla povolat do funkce dopravních policistů pouze ženy, které budou provoz na silnicích řídit, ale především nemilosrdně trestat přestupky. Policistky mají být přísnější a méně shovívavé než jejich mužští kolegové. Pro mnoho neukázněných peruánských řidičů to prý bude nesnesitelná potupa.

Foto: Profimedia.cz

Peruánské policistky jsou postrachem řidičů.

Článek

Peruánská vláda tvrdí, že policistky jsou spravedlivější a zároveň přísnější, a to přesně ulice peruánské metropole potřebují. V osmimiliónovém městě vládne chaos, nad kterým mnozí policisté z řad mužů často mávnou rukou. Ženy však bývají velmi nesmlouvavé a rády si vychutnají neukázněné "macho" řidiče.

Všech pět set dopravních policistů mužského pohlaví z Limy teď bude převeleno na jiná oddělení. Doprava zůstane výsadou žen. Jediným mužem v tomto úřadu bude jeho šéf, jímž je generál Arturo Davila. V Peru ale nebyly policistky žádnou výjimkou řadu let. Na silných motorkách kontrolují dopravu poslední léta a u řidičů se zapsaly jako velmi přísné a neuplatitelné strážkyně pořádku.

„Policisté většinou prominou dopravní přestupek za malý úplatek, policistky jsou obvykle nemilosrdné a požadují plnou pokutu diktovanou zákonem,“ vysvětluje změnu u dopravní policie generál Davila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám