Hlavní obsah

Ve Španělsku bude rodit první muž - čeká dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Porod muže už není tabu. Dokazuje to případ pětadvacetiletého muže, který brzy ve Španělsku porodí dvojčata. Budoucí tatínek otěhotněl na počátku procesu změny pohlaví, napsal list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Dvojčátka chce budoucí tatínek vychovávat se svou partnerkou. Ilustrační foto

Článek

Ruben Noe Coronado ze Španělska odložil proces přeměny v muže, aby si mohl ještě nějaký čas zachovat ženské reprodukční orgány a dát život dítěti.

"Muž" otěhotněl po prodělané léčbě plodnosti poté, co lékaři jeho přítelkyni, matce dvou dětí z předchozího vztahu, sdělili, že dalšího potomka už mít nemůže.

Coronado, který se narodil jako žena a dostal jméno Estefania, je podle španělských zákonů dosud považován za ženu. Porodit by měl koncem září. Je prvním španělským transsexuálem, který otěhotněl, a má se za to, že půjde-li vše podle plánu, stane se prvním transsexuálním otcem dvojčat na světě.

Dvojčata vychovají s partnerkou

Dvojčata bude vychovávat společně se svou partnerkou, třiačtyřicetiletou Esepranzou Ruizovou. Až se stanou rodiči, bude pokračovat v procesu chirurgické přeměny pohlaví a stane se otcem, nikoliv matkou.

Coronado se chystá porodit v nemocnici v Barceloně, kam se před dvěma měsíci se svou přítelkyní přestěhoval z Malagy kvůli rodinným problémům. Svůj příběh prý nehodlá prodat "teď ani v budoucnu". Připustil ale, že uvažuje o prodeji fotografií každému, kdo projeví zájem o snímky, na nichž je zachycen těhotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám