Hlavní obsah

Norka trefila při první návštěvě golfového hřiště jamku první ranou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Golfový svět zaskočila 62letá Norka Unni Haskelová na hřišti v ruském Petrohradu. Haskelová chodila dva měsíce na golfové lekce. Teprve pak uznala za vhodné navštívit golfové hřiště a zkusit si naostro, co se naučila. Hned na prvním odpališti se trefila do jamky na první pokus.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Norky měl neskonalou radost. Ilustrační foto

Článek

"Netušila jsem, že je to taková senzace. Myslela jsem si, že to takhle dělají všichni golfisté," řekla Haskelová s úsměvem novinám St Petersburg Times.

Hned první tříparovou jamku vzdálenou od odpaliště 100 yardů (zhruba 91 metrů), trefila na první pokus. Míček se elegantně vyhnul bunkeru (pískové "pasti"), dopadl na green, tedy oblasti okolo jamky a pozvolna dojel až do samotné díry.

Žena zatím stále spíše trénovala na svých odpalech a puttingu, ale tento den řekla svému trenérovi Ricku Sopkovi, že by si chtěla zkusit to, co se naučila, přímo na hřišti.

Už ji prý nemá moc co učit

"Měli jsme v ten den trénovat putting. Ale ona nechtěla, měla chuť si prostě jen tak zahrát. Ani se neroztrénovala na odpališti a rovnou šla na hřiště. Hned první odpal byl dobrý, tak jsem jí pochválil. Pak jsem viděl, jak to dopadá na green, tak jsem začal křičet: 'Spadni! Spadni! Pak už jsem měl jen šílenou radost, řval jsem radostí a objal ji. Vůbec tomu nechtěla věřit. Už ji asi nemám moc co učit," uvedl pobavený trenér.

"Švihla jsem holí a Rick mi řekl, že to vypadá opravdu dobře. S nadsázkou řekl, že by to mohlo jít do jamky. Pak najednou začal úplně šílet. Vůbec tomu nemohl uvěřit a já jsem na tu dálku neviděla. Musel mě vzít k jamce, aby mi to dokázal a já tomu uvěřila," popisovala Haskelová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám