Hlavní obsah

Rumun se pokusil spáchat sebevraždu hormonální antikoncepcí

FAGET

Předávkování léky patří k nejčastějším způsobům, jimiž sebevrazi zkoušejí ukončit svůj život. Jenže mnohdy zvolí takový druh tablet, které jim přinejhorším přivodí maximálně nevolnost. Nejinak tomu bylo v případě osmadvacetiletého Marka Plesa z Rumunska. Pokusil se ukončit život a spolykal všechny pilulky hormonální antikoncepce své přítelkyně.

Článek

Depresivního mladíka s extrémní hladinou ženských pohlavních hormonů v krvi převezli do nemocnice. Tam se z neúspěšného pokusu o sebevraždu zcela jistě rychle vzpamatuje. Antikoncepce totiž dodala jeho tělu pouze vyšší koncentraci ženských pohlavních hormonů.

Při dlouhodobém působení by sice mohly ovlivnit jeho zdraví a fyzickou vizáž, nárazová dávka však maximálně způsobí lehký otřes hormonální rovnováhy jeho organismu.

„Spolykal tucty těch prášků krátce po vášnivé hádce se svou přítelkyní,“ uvedl policejní mluvčí z rumunského Fagetu. „Bude v pořádku a bez větších zdravotních komplikací,“ dodal ošetřující lékař.

Ženské estrogeny při dlouhodobém podávání ve vyšší koncentraci mohou u mužů způsobit potíže s erekcí, neplodnost, zvětšení prsních žláz či zjemnění hlasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám