Hlavní obsah

Krajta pozřela šestikilovou fenku jorkšíra

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA

V Austrálii se musíte mít mnohdy na pozoru, abyste nešlápli na nějakého jedovatého či nebezpečného živočicha. Pokud ale nejste dostatečně pozorní a spíte tak tvrdě, jako fenka jorkšírského teriéra Bindi, nejste v Austrálii v bezpečí. Šestikilová fenka Bindi skončila v žaludku krajty včetně obojku a psí známky.

Článek

Tříletá fenka Bindy zmizela z domu Patty Buntinové minulou středu. Její panička prý začala mít strach hned ten den v sedm hodin ráno, když se Bindi neukázala v kuchyni na svou pravidelnou snídani.

Jeho břicho bylo vyboulené, vypadalo to, jakoby měl uvnitř obrovský kokosový ořech. Okamžitě mi došlo, že ta krajta sežrala Bindi.
Majitelka psa Patty Buntinová

"Přišla úplně vždy, tak jsem dostala strach a vydala se ji hledat. Vyšla jsem ven a za rohem domu jsem uviděla toho hada. Nemohl se hýbat a hlavu měl v útočné pozici. Jeho břicho bylo vyboulené, vypadalo to, jakoby měl uvnitř obrovský kokosový ořech. Okamžitě mi došlo, že ta krajta sežrala Bindi. Cítila jsem se hrozně, není to zrovna příjemné uvědomit si, že váš pejsek skončil takhle," řekla smutně její majitelka.

Had nemilosrdně pozřel šestikilovou fenku Bindi.

FOTO: www.ntnews.com.au

Podle Buntinové byla Bindi velmi živý pes a velmi ji tak překvapilo, že se hadovi podařilo ulovit ji. "Byla strašpytel, okamžitě utekla, když ji čekalo koupání, cesta k veterináři nebo cokoliv podobného. Vždy byla velmi obezřetná, nechápu, jak je možné, že si nevšimla toho, že se k ní blíží něco takového," dodala.

Jako by dospělý muž snědl teenagera

Smutná žena okamžitě zavolala Davida Reeda z odchytové služby, který byl sám nálezem šokován.

"Měl jsem hodně telefonátů, že byli psi pokousáni hady, ale že by tento druh krajty pozřel něco většího než miniaturní štěně, to jsem nezažil. Pes vážil 5,8 kilogramu a krajta s ním v břiše pak 16 kilogramů. Had tedy předtím vážil zhruba deset kilogramů. Je to jakoby stokilový muž snědl steak vážící 60 kilogramů nebo průměrného 16letého chlapce, je to neuvěřitelné," uvedl Reed.

Anketa

Bojíte se hadů?
ano
66,4 %
ne
33,6 %
Celkem hlasovalo 14136 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám