Hlavní obsah

Praha má už dvě restaurace ohodnocené hvězdou Michelin

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons obhájil hvězdičku Michelin, která mu byla udělena v loňském roce. Druhým pražským restaurantem, kterému se od prestižního průvodce dostalo ohodnocení jedné hvězdičky, je Maze sídlící v hotelu Hilton Prague Old Town. Tento podnik byl až do minulého měsíce pod záštitou světového kuchaře, ten ale pražský podnik před nedávnem opustil.

Foto: archív, Právo

Restaurant Allegro obhájil hvězdičku, která mu byla udělena v loňském roce.

Článek

Restauranty Allegro v hotelu Four Seasons a Maze v Hilton Prague Old Town vévodí pražské gastronomii. Alespoň tedy podle prestižního průvodce restauracemi Michelin. Ten v novém ročníku svého průvodce odměnil oceněním jedné hvězdičky už druhý restaurant. Pikantní je, že v nově oceněném podniku, známém jako Maze by Gordon Ramsay, prvotřídní britský kuchař minulý měsíc ukončil spolupráci.

:. Restaurace Maze v hotelu Hilton

FOTO: Hilton

"Restaurant Maze zatím ponese svůj původní název a to do 5. dubna. Jeho vedení však převzal hotel Hilton a nyní pracuje na novém názvu a konceptu restaurace. Ten by měl být spuštěn v průběhu května. Původní tým vyjma šéfkuchaře Philipa Carmichaela Hiltonu v restauraci zůstal," informovala Novinky mluvčí hotelu Hilton Markéta Šebková.

Inspektoři Michelin vnímají velký potenciál České republiky a druhá udělená hvězdička tento potenciál potvrzuje.
Daniel Cahel, zástupce Michelinu pro ČR

Restaurant Allegro si své loňské ocenění v podobě jedné hvězdičky obhájil. V restaurantu, který sídlí v hotelu Four Seasons, je šéfkuchařem stále Ital Andrea Accordi, který už je stálicí pražského kulinářství.

:. Šéfkuchař italské restaurace Allegro Andrea Accordi (vlevo)

FOTO: PRÁVO/Lukáš Táborský

“Cítili jsme velkou zodpovědnost být první michelinskou restaurací v celém regionu, obhájení hvězdy je pro nás potvrzením udržení vysokého standardu kvality pokrmů a úrovně služeb. Ocenění patří skvělému týmu, který pracoval po celý rok s plným nasazením,“ uvedl Accordi.

Menší ocenění i pro další podniky

"Inspektoři Michelin vnímají velký potenciál České republiky a druhá udělená hvězdička tento potenciál potvrzuje," řekl Novinkám mluvčí Michelinu Daniel Cahel.

Další tři české restaurace byly odměněny ohodnocením Bib Gourmand, které bývají uděleny podnikům s dobrým jídlem za rozumnou cenu. Ocenění získaly restaurace Aromi, Le Cornichon a Le Terroir.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám