Hlavní obsah

Claudia Schifferová má šatník v hangáru

– Londýn

Německá topmodelka Claudia Schifferová má nový šatník, zřejmě největší na světě. Protože už neměla kam své šaty dávat, rozhodla se své oděvy pojištěné na desítky miliónů liber věšet na ramínka v hangáru pro vrtulník, který si pro tento účel nechala postavit vedle svého domu. Píše o tom britský deník Daily Mail.

Foto: Šmíd Alan, ČTK

Německá topmodelka Claudia Schifferová při natáčení reklamy v Praze

Článek

Na nutnost zvětšit šatní skříň ji přivedl její manžel, filmový režisér Matthew Vaughn, který po své ženě požadoval, aby zredukovala výbavu, kterou shromáždila za svou dvacetiletou kariéru. Modelka však chtěla svou sbírku šatů uchovat pro svou čtyřletou dceru Clementine, takže zvolila jiné řešení.

"Postavit vrtulníkový hangár byl nápad manžela," uvedla Schifferová, "ale mám tolik značkového oblečení, že to tam spíše vypadá jako v obchodě Chanel."

Prostor u jejich sídla v Suffolku, speciálně klimatizovaný pro uchovávání látek, je rozdělen do několika sekcí podle módních návrhářů. Své oddělení zde nalezly značky Azzedine Alaia, Valentino či Chanel, mezi kterými se ukrývají opravdové skvosty. Modelčin šatník prý připomíná pohádkovou Aladinovu jeskyni.

Německá rodačka Claudia Schifferová se světově proslavila v devadesátých letech, kdy se z ní stala hlavní tvář společnosti Chanel. Od té doby plní hlavní stránky novin a módních časopisů a i v 38 letech patří mezi nejžádanější modelky světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám