Hlavní obsah

Údajný Al Caponeho vnuk chce exhumovat tělo legendárního gangstera

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Muž z Bostonu věří, že je vnuk legendárního gangstera Al Caponeho. Jeho právník vyplnil žádost o exhumování těla legendy chicagského podsvětí za účelem získání vzorku DNA. Ten by měl dokázat, že jeho mandant je vskutku vnukem muže, který koncem dvacátých a začátkem třicátých let měl pod malíčkem velkou část amerického podsvětí.

Článek

Právník David Hundley vyplnil oficiální žádost o exhumaci těla Al Caponeho na žádost svého klienta Christophera Caponeho (dříve Christophera Knighta). V žádosti prosí o povolení exhumace katolický hřbitov Mount Carmel a chicagskou arcidiecézi.

Podnikatel na trhu s nemovitostmi Christopher Capone (37) je autorem knihy Son of Scarface: A Memoir by the Grandson of Al Capone (Scarfaceův syn: Paměti vnuka Al Caponeho). Scarface se říkalo Al Caponemu. Jeho domnělý vnuk si své příjmení nechal změnit před šesti měsíci.

Foto: Profimedia.cz

Al Capone

:. Al Capone

FOTO: Profimedia

Snahu získat DNA někoho z Caponeho rodiny projevil Christopher už dříve. DNA se snažil získat od mužských potomků muže zvaného Scarface, ale bezúspěšně. Proto se muž rozhodl, že požádá o exhumaci těla samotného gangstera. Spekuluje se, jestli tím však na sebe nepřivolá hněv širokého rodinného kruhu legendárního mafiána.

Exhumace až jako poslední řešení

"Stále věří, že se dobere nějakého méně invazivního řešení, než samotné exhumace, ale rozhodně si ji nechává jako potenciální možnost, pokud vše ostatní selže," informoval advokát David Hundley, podle kterého je příběh jeho mandanta podobný příběhu adoptovaného syna, který se rozhodne najít své pravé rodiče.

Podle novináře Jeremy Marina mladý muž neznal své prarodiče a jeho otec William mu před svou smrtí v roce 1974 nestačil říci, kdo jeho předci jsou. Pokud by William Knight zemřel skutečně v 59 letech, jak je uváděno, znamenalo by to, že ho měl Al Capone již v 16 letech. Podle všeho je však Williamův rodný list falzifikát. Právě to je další důvod, proč je kauza obestřena podivnou aurou tajemství. Zatím.

Reklama

Výběr článků

Načítám