Hlavní obsah

Šestiletý Ind má IQ vyšší než Einstein

– Columbus

Šestiletý Ind Pranav Veera žijící s rodiči v americkém Ohiu strčí do kapsy nejednoho středoškolského studenta. Jeho IQ totiž dosahuje 176 bodů, což je o šestnáct více, než měl geniální fyzik Albert Einstein.

Foto: Profimedia.cz

Mozková kapacita mladého Inda je údajně výjimečná. Ilustrační foto

Článek

Chlapec například dokázal již v předškolním věku vyjmenovat všechny americké prezidenty podle toho, jak po sobě vládli. A to od nejstaršího po současného i v opačném pořadí.

Ind navíc umí zpětně až do roku 2000 říct podle data, co za den v týdnu to byl. Pranav je také velmi soutěživý při hraní videoher Wii, ale rád si hraje i s dětmi venku. Už ve čtyřech letech znal celou abecedu a velmi bystře si dokázal vždy hrát s písmenky, až to dospělým vyráželo dech.

„Miluje sbírání různých abeced, podle různých barev, různých velikostí a z různých materiálů… Jeho testy ukázaly, že má IQ 176,“ tvrdí matka Suchitra Veerová.

„Ví tolik věcí, a navíc je nadšený z učení mnohem více než kterékoli jiné dítě, které jsem kdy viděla. Úplně se třese vzrušením,“ dodala Pranavova učitelka Marci Taylorová. Pranav ale po kariéře druhého Einsteina netouží. V tom, čím jednou bude, má Pranav jasno. „Budu astronautem,“ říká vždy rozhodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám