Hlavní obsah

Stoletá žena si osladila život 70 tisíci čokoládovými tyčinkami

Novinky, Jakub Kynčl
Abbotsham

Stoletá Britka Peggy Griffithsová z vesničky Abbotsham v hrabství Devon konzumuje 30 čokoládových tyčinek týdně. V oblibě má tyčinky Cadbury z mléčné čokolády, kterých za svůj život prý snědla něco okolo 70 tisíc. Žena, která se těší zatím stále dobrému zdraví, oslavila své sté narozeniny teprve před několika dny.

Foto: Profimedia.cz

Čokoládové tyčinky jsou pro seniorku jako mor.

Článek

Celková konzumace čokoládových tyčinek je u ženy odhadována zhruba na čtyři tuny, informoval britský deník Sun. "Když jsem byla malá, tak jsem si kupovala čokoládové tyčinky za své kapesné. Tehdy to stálo pouze dvoupenci, ale chutnalo to úplně stejně, jako to chutná dnes," uvedla Peggy Griffithsová.

Dcera seniorky Eileen Osborneová (69) informovala, že její matka vedla ve třicátých letech dvacátého století malý obchůdek se sladkostmi, ale zkrachovala, jelikož veškerý profit u sebe v krámku utratila za čokoládu a čokoládové tyčinky.

"Když byla moje maminka malá holčička, její matka jí říkala, že jsou sladkosti pro její tělo špatné, ale čokoláda naopak velmi dobrá. Ona čokoládové tyčinky prostě zbožňuje, je to čokoholik a její tělo jí dává za pravdu," dodala dcera čokoládové závislačky.

Reklama

Výběr článků

Načítám