Hlavní obsah

OBRAZEM: Tygřice se zamilovala do ročního delfína

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALLEJO (USA)

Láska mezi zvířaty se často dostává na stránky všelijakých novin a časopisů, či na televizní obrazovky. Když je to navíc ještě láska mezi zcela nepravděpodobnými partnery různých živočišných druhů, je to ještě o to hezčí. Nejnověji cit vzplanul v USA mezi mladou tygřicí a delfínem.

Článek

Když přivedli ošetřovatelé z kalifornské zoo půlroční samici bengálského tygra do podvodního světa Six Flags Discovery Kingdom ve Valleju, netušili, že celou dobu stráví u akvária s delfíny.

:. Tygřice nechápala, že necítí pach delfína.foto: ČTK/AP

Tygřice Akaasha se totiž během vteřiny zamilovala do čtrnáctiměsíčního samečka delfína Mavericka. Ten se u Akaashy nejdříve jen pozastavil a po chvíli se stejně jako Akaasha zcela přitiskl ke sklu akvária a zíral na svou novou tygří obdivovatelku.

Ošetřovatelé Akaashy se ji pokusili odtáhnout od skla, ale dlouhou chvíli bezúspěšně. Tygřice nechápala, jak může Mavericka sledovat bez toho, aniž by z naprosté blízkosti cítila jakýkoliv pach.

:. Akaasha nevěděla, co si má o svém novém podvodním příteli myslet.foto: ČTK/AP

Ošetřovatelé nakonec se smíchem slíbili, že budou Akaashu vodit za jejím oblíbeným delfínem častěji.

Reklama

Výběr článků

Načítám