Hlavní obsah

Zpěvák kapely Metallica Hetfield byl hospitalizován ve Švédsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Na 16 000 fanoušků americké heavymetalové kapely Metallica zklamaně opustilo v neděli stockholmskou halu Globe Arena, aniž vyslechli koncert svých oblíbenců. Hlavní zpěvák skupiny James Hetfield byl totiž převezen do nemocnice, sdělila agentura AP. Podle mluvčí Caroliny Satterwallové postihla Hetfielda v neděli viróza žaludku a dehydratace.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Metalliky James Hetfield

Článek

Hetfield ještě týž den večer nemocnici opustil a spolu s ostatními členy kapely se vrátil do Spojených států. Heavymetaloví fanoušci se o zrušení koncertu dozvěděli pouhých několik minut před jeho plánovaným zahájením. Nepříjemnou novinku jim z jeviště sdělili zbývající členové skupiny.

Bubeník Lars Ulrich řekl, že kapele je to "opravdu, opravdu, opravdu líto". "Věřte mi, nikdo z vás by jistě nechtěl slyšet zpívat mě, Roba nebo Kirka," dodal, maje na mysli baskytaristu Roberta Trujilla a kytaristu Kirka Hammetta.

Skupina má na kontě 14 alb

Metallica je považována za jednu z nejvýraznějších kapel ovlivňující hudební scénu od 80. let. Vznikla v roce 1981 v Kalifornii, jádro skupiny tvoří bubeník Lars Ulrich, zpěvák a doprovodný kytarista James Hetfield a sólový kytarista Kirk Hammett. Před několika lety se k nim připojil baskytarista Robert Trujillo, někdejší člen kapely Suicidal Tendencies.

Během své existence obdržela kapela sedmkrát cenu Grammy a bezpočet dalších ocenění, zároveň se v USA stala sedmým nejprodávanějším umělcem či hudebním uskupením. Na kontě má 14 alb, jichž se ve světě prodalo na 100 miliónů kusů. V Česku naposledy vystupovala v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám