Hlavní obsah

Martha Issová: Mám šaty ušité z lásky

– PRAHA

Herečka Martha Issová (27) měla z Českého lva za vedlejší roli své matky Lenky Termerové (61) ve filmu Děti noci obrovskou radost. A tak si přímo po slavnosti udílení lvů v Lucerně jen poskakovala. Po deseti letech si tak zase zahrála matka s dcerou. Tentokrát už ne ve filmové pohádce, ale v příběhu režisérky Michaely Pavlátové Děti noci.

Článek

"Já jsem tak šťastná, že maminka dostala lva. Moc si ho zasloužila, je výborná herečka a pro mě je vzorem," s nadšením líčila Martha. Ta za hlavní roli ve stejném filmu získala na karlovarském filmovém festivalu cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Takže film Děti noci se matce a dceři opravdu vyplatil.

"Doufám, že si s mámou zase někdy zahrajeme," zářila Martha ve stříbrných šatech s holými rameny. "Ten model je zvláštní tím, že nemohu vypovědět, jakou má cenu a kdo ho šil, protože byl ušitý vysloveně pro mě a z lásky," řekla tajuplně.

I když Issová nedostudovala konzervatoř, pro svůj půvab, temperament, talent a možná i díky svým rodičům, syrskému režisérovi Morisi Issovi a známé herečce Lence Termerové, se Martha prosadila.

V poslední době žije s hercem Jakubem Prachařem, také dítětem z herecké rodiny Davida Prachaře a Dany Batulkové. "Jsem teď konečně šťastně zamilovaná," přiznala spokojeně.

Reklama

Výběr článků

Načítám