Hlavní obsah

VIDEO: Zpěvák Brown Rihannu údajně škrtil a vyhrožoval jí smrtí

– LOS ANGELES • Aktualizováno

Zpěvák Chris Brown byl ve čtvrtek obviněn ze zločinů napadení a vyhrožování, kterých se měl dopustit počátkem února při útoku na svou přítelkyni a popovou zpěvačku Rihannu. Soud rozhodl, že čtení obžaloby proběhne 6. dubna.

Foto: Bob Chamberlin, Reuters

Zpěvák Chris Brown před soudem v Los Angeles

Článek

Devatenáctiletý Brown se ve čtvrtek nakrátko objevil před soudem v Los Angeles, avšak neuvedl, zda se cítí být vinen. CNN však v pátek zveřejnila že Brown Rihanně například zavíral hlavu v okénku auta, škrtil ji a sprostě jí nadával a pokousal jí ucho a prsty. Mimo jiné údajně vyřkl větu ve smyslu "vymlátím z tebe duši" (I will beat the s... out of you). Vyhrožoval jí prý i smrtí.

Soudce také vydal příkaz zakazující Brownovi "obtěžovat, vyhrožovat nebo používat násilí" proti komukoliv, nezakázal mu však kontakt s Rihannou, se kterou se prý zpěvák již usmířil.

Snímek zpěvačky Rihhany poté, co ji napadl její přítel zpěvák Chris Brown.foto: ČTK/AP

Podle losangeleského žalobce Brown jedenadvacetiletou Rihannu napadl pozdě večer 8. února v předvečer předávání hudebních cen Grammy, na kterých měli Brown i Rihanna vystoupit. Oba ale své vystoupení zrušili a fotky potlučené Rihanny s napuchlými rty a zhmožděninami obličeje se v dalších dnech objevily na internetu.

Pokud bude Brown shledán vinným, hrozí mu až čtyři roky vězení. Zatím není jasné, zda bude Rihanna, která ve čtvrtek u soudu nebyla přítomna, proti Brownovi svědčit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám