Hlavní obsah

Otec Playboye chce po smrti ležet vedle Marilyn Monroeové

Zakladatel známého pánského časopisu Playboy Hugh Hefner si přeje být po své smrti uložen poblíž místa posledního odpočinku Marilyn Monroeové. Hefner si z toho důvodu zakoupil na hřbitově v Los Angeles, kde je filmová diva pochována, hrobku hned vedle jejího. Touží po spočinutí vedle nejslavnějšího sexsymbolu.

Článek

"Náhodou jsem se dozvěděl, že místo vedle ní je volné, a hned jsem po něm skočil. Kdo by nechtěl i na věčnosti ležet vedle Marilyn?" řekl dvaaosmdesátiletý Hefner německému nedělníku Welt am Sonntag.

Smyslná Marilyn Monroeová se v roce 1953 objevila na vůbec první titulní straně premiérového vydání Playboye a časopis proslavila - nejen titulem, ale snad ještě více svými hanbatými fotkami uvnitř.

První Playboy neměl číslo, protože Hefner o úspěchu svého revolučního nápadu - magazínu pro pány - pochyboval. Časopisu se ale tehdy prodalo 54 175 exemplářů a osm tisíc dolarů, jež si tehdy Hefner půjčil, se ukázalo jako dobrá investice.

:. Marylin Monroeováfoto: ČTK/AP

Playboy pak slavnou americkou herečku umístil na titul i v letech 1979, 1997, 1999 nebo 2005, tedy dlouho po její smrti. Žena, která se celý život snažila o kariéru charakterní herečky a bojovala proti svému obrazu "blond naivky", zemřela v roce 1962 ve svých šestatřiceti letech. Je pochována v Los Angeles na hřbitově, na kterém nalezly místo posledního odpočinku mnohé osobnosti amerického zábavního průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám