Hlavní obsah

VIDEO: Alžířan sní všechno od skla a dřeva až po žárovky

Novinky, jky
ALŽÍR

Salim Heini je tak trochu jiný. Pozře skoro úplně všechno. Jako "Muž, který sní všechno," se hodlá zapsat do Guinnessově knize rekordů. Podobné rekordy kniha sice už vede, byl by ale první Arab, který by se po jejich bok postavil. Jeho gastronomické choutky jsou poměrně nevídané. Není pro něj pozřít sklo, celé lampičky, svíčky nebo dřevo.

Článek

"Můžu sníst takřka cokoliv, nač jen pomyslíte," uvedl Haini pro Reuters. Svá vystoupení provádí po různých nákupních centrech či společenských akcích.

Konkurentů má však na světě hned několik. Francouz Michel Lotito drží světový titul za nejdivnější dietu. Pojídal totiž pouze kovy a sklo. Ken Edwards na to šel trochu jinou cestou, drží titul za nejvíce pozřených švábů. Během jedné minuty jich v březnu 2001 snědl 36.

Další podivín Rakesh "Cobra" Narayan z Fidži konzumuje vlastně úplně všechno, hmyz, boty, oblečení, rozbité zářivky či vázací dráty. I přes takovou konkurenci ale Haini věří, že se do knihy rekordů propracuje. "Byla by to čest pro mě, mou zemi a všechny Araby," uvedl muž, který mimo jiné dokázal na jeden zátah sníst 500 uvařených vajec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám