Hlavní obsah

Rusové loví yettiho, dvoumetrového opočlověka z pravěku

KEMEROVO

Obyvatelé Kemerova ve středním Rusku pravidelně bombardují představitele kraje zprávami o tom, že v horách zahlédli stvoření podobné velké opici. Úřady proto chtějí zorganizovat výpravu, která by záhadě připomínající příběhy o himálajském yettim přišla na kloub.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z podvržených snímků yetiho z Ameriky.

Článek

Lovci, které cituje ruský web Regions.ru vypověděli, že viděli mohutné, asi dvoumetrové stvoření, které zdálky připomínalo medvěda, ale údajně chodilo vzpřímeně po dvou, na sobě mělo kožešinu a dokázalo dobře šplhat po stromech.

Místní úřady mají již dvacet podepsaných výpovědí očitých svědků, kteří tvora zahlédli nebo pozorovali. Vesničané dávali najevo především obavy, že by na ně mohl zaútočit.

Vědci, kteří se mají expedice zúčastnit, doufají, že by opravdu mohlo jít o hominida, který přežil dosud nespatřen v odlehlém koutě uprostřed Ruska. Předpokládají, že údajný opočlověk žije v Azašské jeskyni, která je jen velice obtížně přístupná. Jde o poměrně rozlehlý systém, který zabíhá několik kilometrů hluboko do hor.

Deník Pravda nicméně k příběhu poznamenává, že zprávy o opičích lidech jsou poměrně časté a většinou se jedná jen o poplašné zprávy.

Podobně obyvatelé jednoho odlehlého regionu v Bělorusku tvrdili, že viděli loni v létě v lese podivné humanoidy. Policie však zprávu odmítla s tím, že se jednalo nejspíš o zanedbané bezdomovce. Očití svědci pak pod tlakem médií přiznali, že chtěli jen vyvolat paniku, aby měli klid na sbírání hub a vyštvali konkurenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám